Het is tijd voor vernieuwing, tijd voor een woning (ver)huur platform die het net iets anders aanpakt. Een platform dat door gebruik te maken van de laatste technieken en inzichtelijke afbeeldingen, voor snellere matches zorgt. Rooming is een initiatief van StudentenWerk, Nederlands grootste studenten vacature website en Stuvia, een snelgroeiende marktplaats voor studiemateriaal. Beide partijen die zich richten op studenten en Young Professionals. Vaak kwam dan ook uit deze hoek de vraag of het netwerk, naast werk en studiemateriaal, wellicht ingezet kon worden om woningen of huisgenootjes te vinden. Kamerhuren

Rooming Reviews

 • Sinds kort heeft Rooming een nieuw platform. Waar ik erg over te spreken ben. Een mooi appartement kunnen huren in hartje Rotterdam.

  Sterke punten
  Mooi platform. Snelle reactie

  Door Joeri Kelder op 12 april 2020 Reageer
 • Rooming zegt alles te doen aan oplichters. Echter staat de site er vol mee. Slechtste investering ooit.
  Begin er niet aan

  Door Anonymous op 25 november 2019 Reageer
 • Er zaten nep verhuurders op, heb contact op genomen met rooming en die vonden het zeervervelend en hebben direct mijn geld terug geboekt.
  Ook hebben ze alle nep verhuurders die gerapporteerd werden direct verwijdert. rooming probeert er alles aan te doen om deze nep verhuurders aan te pakken

  Door Tom op 25 oktober 2019 Reageer
 • Fake- Verhuurders geven aan direct benaderd te willen worden en laten betalen voor kamers die niet bestaan.
  Rooming controleert het aanbod niet.

  Zwakke punten
  Fake- Verhuurders geven aan direct benaderd te willen worden en laten betalen voor kamers die niet bestaan.
  Rooming controleert het aanbod niet.

  Door Hans Verhagen op 1 mei 2019 Reageer

  Deze review is meer dan een jaar oud en misschien niet meer relevant.


 • Rooming plaatst kennelijk objecten op de site zonder enige controle. Mij zijn twee gevallen bekend waarbij een nep-verhuurder een waarborgsom in de zak steekt en vervolgens onvindbaar is. Met andere woorden Rooming geeft een platform aan oplichters en geeft niet thuis waar het de vergoeding van schade betreft.

  Door Heck op 7 april 2017 Reageer

  Deze review is meer dan een jaar oud en misschien niet meer relevant.


 • Niet doen! Er zijn echt teveel oplichters Actief op sites als deze. Bij kamernet.nl al voor 1100 euro opgelicht via deze site kwam ik weer in contact met zelfde oplichters. Ik durf er niet meer op te vertrouwen. Eigenaren zitten in het buitenland en vragen je geld te storten op een tussenrekening als airbnb of homeaway maar dat zijn eigen reken nrs en sleutel komt nooit . Getoonde foto's zijn van bestaande bewoonde huizen die ooit op funda te koop hebben gestaan. Via deze site probeerde ene Tim Scherling ons op te lichten, dochter klaar met studeren, hij drukke baan in het buitenland geen tijd om te komen, word bijna opa heeft een lieve hond bla bla bla...niet intrappen. Er zullen vast ook eerlijke mensen zijn maar er zit teveel gespuis tussen..wees gewaarschuwd

  Zwakke punten
  Geen enkele controle op verhuurder

  Door Sandra op 22 maart 2017 Reageer

  Deze review is meer dan een jaar oud en misschien niet meer relevant.


 • Niet aan beginnen! het is echt letterlijk te mooi om waar te zijn. 20 euro betaald, geld afgeschreven van rekening, maar kan als nog niet reageren op woningen. Ze zijn onbereikbaar! geen tel nr en reageren niet op email (al 4 verzonden) en reageren niet op fb bericht. na het lezen van meerdere zelfde verhalen ga ik er officieel werk van maken.

  Zwakke punten
  Niet aan beginnen! het is echt letterlijk te mooi om waar te zijn. 20 euro betaald, geld afgeschreven van rekening, maar kan als nog niet reageren op woningen. Ze zijn onbereikbaar! geen tel nr en reageren niet op email (al 4 verzonden) en reageren niet op fb bericht. na het lezen van meerdere zelfde verhalen ga ik er officieel werk van maken. dit is oplichterij.

  Door Elina op 27 februari 2017 Reageer

  Deze review is meer dan een jaar oud en misschien niet meer relevant.


 • De website staat vol met aanbod van woningen waarvan de combinatie van locaties en prijzen onmogelijk zijn. Waarschijnlijk zijn deze door Rooming zelf aangemaakt, want er moet betaald worden om te reageren op woningen.

  Als Rooming een degelijke website was zouden ze deze advertenties die 'te mooi zijn om waar te zijn' gewoon verwijderen, en het niet overlaten aan de bezoeker van de website.

  Sterke punten
  Geen

  Zwakke punten
  Zie hierboven

  Door Daan op 1 januari 2017 Reageer

  Deze review is meer dan een jaar oud en misschien niet meer relevant.


 • Ik had mijn account net geeffectueerd middels een betaling om te kunnen reageren op woonruimte. Vrijwel direct na betaling wordt mijn account gelockt.
  Direct een mail gestuurd, telefonisch zijn ze immers niet bereikbaar. Geen reactie.
  De volgende dag opnieuw gemaild waarom reactie uitblijft, dat mijn account gelockt is en dat indien dit niet binnen een werkdag verholpen is ik mijn betaling terugeis.
  Volgende dag een antwoord. Waarom mijn account gelockt is weten ze niet, gaan het doorgeven alsmede mijn verzoek de gedane betaling aan mij terug te storten. Nu 14 dagen later heb ik het geld nog niet terug, is mijn account nog steeds gelockt en laat rooming.nl niets van zich horen.
  Tijd voor een recensie. Rooming is in de tweede mail geinformeerd dat zij een slechte recensie van mij zou krijgen.

  Sterke punten
  geen

  Zwakke punten
  bereikbaarheid en klantenservice.

  Door christina op 26 oktober 2016 Reageer (1 reactie)

  Deze review is meer dan een jaar oud en misschien niet meer relevant.


 • I paid for a two weeks subscription,

  I was able to look at some advertisements, and then few days later the website didn't work...
  I could see the list of the houses but I couldn't open them for many days, and now my subscription is obviously expired....

  Now OF COURSE it works again.


  This is the worst service I ever received from any company or website.
  EVER.

  I hope this website will be shut down.

  Zwakke punten
  It's a total waste of time and money.
  I know they even stole money from some bank accounts, taking the subscription amount two or three times.

  Door Marta op 31 augustus 2016 Reageer

  Deze review is meer dan een jaar oud en misschien niet meer relevant.


 • Onlangs een account aangemaakt op rooming.nl omdat ik veel leuke appartementen in Amsterdam had gezien op de website. Echter na het aanmaken van een account kon ik geen enkele advertentie bekijken/ reageren. De links naar de advertenties werkten namelijk niet, meerder internet browsers geraadpleegd zonder succes. Tevens rooming.nl 3 e-mails gestuurd over dit probleem, nauwelijks respons gehad op deze e-mails. Het probleem is nooit opgelost. Weggegooid geld dus.

  Sterke punten
  -

  Zwakke punten
  Appartementen lijken al maanden op de site te zijn, weinig nieuw aanbod.
  Geen adequate klantenservice
  Site bevat veel fouten

  Door Claire op 25 augustus 2016 Reageer

  Deze review is meer dan een jaar oud en misschien niet meer relevant.


 • Ik reageer hier even omdat ik op basis van de voorgaande reviews hiervoor te lezen, ik bijna heb afgezien van het reageren op Rooming. Heb namelijk onlangs een studio in hartje Rotterdam gevonden via de site.
  Dat het aanbod op Rooming verouderd is herken ik totaal niet, je namelijk precies zien wanneer de woning is geplaatst op de site.

  Uiteraard heb ik geselecteerd op de laatste woningen in rotterdam, en daarop gereageerd. Je kan ook achtergrond info lezen over de verhuurder en zo de serieuze advertenties eruit vissen. Op basis van het aanbod in Rotterdam beveel ik Rooming zeker aan!

  Sterke punten
  Ruim aanbod van betaalbare kamers en appartementen in bepaalde steden.

  Zwakke punten
  Veel update mailtjes, die je overigens uit kunt vinken

  Door Nico op 7 juni 2015 Reageer (1 reactie)

  Deze review is meer dan een jaar oud en misschien niet meer relevant.


 • Totaal nutteloos deze site. Eerste indruk was goed, en ik zag wat interessante woningen. Om te kunnen reageren vervolgens €20 betaald om twee weken te reageren, maar gezien het aanbod wilde ik het wel wagen

  Na gereageerd te hebben op een aantal woningen de reacties afgewacht. Helemaal niks. Er werd door niemand gereageerd. Ik heb het aanbod op de website een tijdje in de gaten gehouden en er komt nauwelijks wat nieuws bij. Heb het idee dat sommige huizen al maanden op de site staan terwijl ze al lang zijn verhuurd. Voordat m'n twee weken voorbij waren weer bestookt met mailtjes om nieuw tegoed te kopen.

  Zeker geen aanrader deze site. Besteedt je geld liever aan een site die haar content wel up to date houdt.

  Sterke punten
  Goede lay-out

  Zwakke punten
  Verouderd aanbod, verhuurders reageren niet op berichten, vergeleken met andere sites heel duur, misleidend

  Door Casper Geerl op 31 maart 2015 Reageer

  Deze review is meer dan een jaar oud en misschien niet meer relevant.


 • Rooming, vreselijke site. Doe het NIET! De website ziet er mooi uit, maar het zijn een stelletje "gieren".
  Je maakt allereerst een gratis account aan. Prima. Je klikt op de woningen die je interessant lijken. Vervolgens krijg je na een aantal uur / een dag een mailtje met: "De verhuurder van woning XX wil graag contact met je opnemen, koop reactietegoed en reageer!"
  Natuurlijk is woning XX het huis dat jij een aantal uurtjes eerder bekeken hebt. Ze bewaren je gegevens, weten waarop je hebt geklikt, en sturen automatische mails naar hun gratis gebruikers om ze over te halen om tegoed te kopen. Met het valse voorwendsel dat de verhuurder jou in zijn huis wil hebben als huurder. Kortom: geldklopperij.

  Zwakke punten
  Rooming, vreselijke site. Doe het NIET!!! De website ziet er mooi uit, maar het zijn een stelletje "gieren".
  Je maakt allereerst een gratis account aan. Prima. Je klikt op de woningen die je interessant lijken. Vervolgens krijg je na een aantal uur / een dag een mailtje met: "De verhuurder van woning XX wil graag contact met je opnemen, koop reactietegoed en reageer!"
  Natuurlijk is woning XX het huis dat jij een aantal uurtjes eerder bekeken hebt. Ze bewaren je gegevens en sturen automatische mails naar hun gratis gebruikers om ze over te halen om tegoed te kopen. Kortom: geldklopperij.

  Door Maria op 17 maart 2015 Reageer

  Deze review is meer dan een jaar oud en misschien niet meer relevant.


Deze website is niet meer actief

Schrijf je eigen review